Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Μια πρώτη γνωριμία με το Εργαστήρι "Με λογισμό και μ' όνειρο"

Το εργαστήρι μας είναι μικρό, πολύ μικρό. Για την ακρίβεια, είναι το μισό μιας αίθουσας που χρησιμοποιούν δυο δάσκαλοι. Ο κύριος των καλλιτεχνικών, δεν είχε δική του αίθουσα κι αποφασίσαμε να συγκατοικήσουμε! Φέτος τη μοιραζόμαστε με τον κύριο Στέργιο, ζωγράφο, που κάνει το μάθημα της Αισθητικής Αγωγής. Τα δυο μας εργαστήρια χωρίζουν δυο ντουλάπες, ή μάλλον τρεις. Α, ξεχάσαμε να σας πούμε ότι από την τάξη μας περνάει και ο κύριος που κάνει το μάθημα της μουσικής, γιατί δεν έχει άλλη είσοδο για να πάει στην τάξη του.
Όταν όμως έχεις ΛΟΓΙΣΜΟ και ΟΝΕΙΡΑ δε σε σταματούν οι δυσκολίες, έτσι δεν είναι; Γι αυτό το λόγο βάλαμε όλοι μαζί τα δυνατά μας, μαθητές, διευθυντές, δάσκαλοι, για να κάνουμε το μικρό μας εργαστήρι πολύχρωμο και λειτουργικό! Επισκευάσαμε τους τρεις υπολογιστές μας, τους φορτώσαμε εκπαιδευτικά λογισμικά, τους ενώσαμε σε δίκτυο αλλά και στο διαδίκτυο! Έτσι, μπορούμε τώρα να ερευνούμε, να κρίνουμε, να δημιουργούμε! Πολλές από τις εργασίες μας τις κολλάμε στους τοίχους για να τις διαβάζουν οι συμμαθητές μας, αλλά και για να τις βλέπουμε και να νιώθουμε περήφανοι και ικανοί που κάνουμε τόσο όμορφα πράγματα. Πάνω στον μεγάλο μακρόστενο πάγκο, τακτοποιήσαμε τα εκπαιδευτικά μας λογισμικά, τα εγχειρίδια χρήσης τους, τα βιβλία για το δάσκαλο και για το μαθητή, αλλά και τα τετραδιά μας, στα οποία η κυρία μας καταγράφει την πρόοδό μας και τις σκέψεις της για μας.
Και τώρα τα Χριστούγεννα φωτάκια κι ένα μεγάαααλο δέντρο γέμισαν το εργαστήρι μας. Το κεράκι μας πάντα αναμμένο και στο γωνιά καίει πάντα ένα ξυλάκι σανταλόξυλου. Είμαστε χριστουγεννιατικοι και ρομαντικοί!!!
Αυτά για μια πρώτη γνωριμία! Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στη συνέχεια... Καλώς ορίσατε!
Η "υπολογίστρια" και οι μαθητές της

5 σχόλια:

 1. Συγχαρητήρια για την εξαιρετική εργασία που γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες στο σχολείο σας... όπως και στα περισσότερα ειδικά σχολεία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μαρία ,χαίρομαι που σε γνωρίζω μέσα από το καταπληκτικό blog σου. Θαυμάζω τη δουλειά που κάνεις στο σχολείο σου εσύ και οι συνάδελφοί σου. Είμαι και εγώ δάσκαλος ειδικής Αγωγής(3 χρόνια τώρα).Αν και σ'όλα τα χρόνια που είμαι στην εκπαίδευση, την ειδική αγωγή είχα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου και "έβλεπα " την "τεμπελιά" , την "βαρεμάρα" ή την διαφορετικότητα των μαθητών μου με κριτική ματιά. Διδάσκω στο Τ.Ε. του 6ου Δ Σχ Αγ Παρασκευής και χρησιμοποιώ και εγώ τα λογισμικά που αναφέρεις στο blog σου. Βοήθησέ με να βρω το λογισμικό "ακτίνες" για το σχολείο μου . (Έχω παιδιά με αυτισμό και νοητική υστέρηση). Πώς μπορώ να το προμηθευτώ;Αυτό το διάστημα διαμορφώνω ένα παρόμοιο blog ( o-m-a-d-a.blogspot.com/ ) πληροφοριών και αλληλεπίδρασης μεταξύ δασκάλων ειδικής αγωγής της Β΄Διεύθυνσης Αθήνας,με φιλοδοξία να γίνει σημείο συνάντησης δασκάλων ειδικών και μη της ευρύτερης κοινότητας. Θα χαρώ να γίνεις μέλος εσύ και οι συνάδελφοί σου(με τον Βασίλη τον Κώτση είχα γνωριστεί από την Παμμακάριστο το '92 περίπου) και να προτείνεις βελτιώσεις και ιδέες . Στο Βόλο ήμουνα κι εγώ . Συμμετείχα με μια παρουσίαση ενός λογισμικού με εικόνες Makaton.(Καταπληκτικές οι δυνατότητες του διαδραστικού πίνακα έ; ) Μπορεί να σας επισκεφτώ το Σεπτέμβρη . Δέχεστε επισκέψεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιώργο, συγχώρα με, μα μόλις είδα το μήνυμά σου. Και βέβαια να έρθεις. Και βέβαια θα βοηθήσω όπου μπορώ. Και βέβαια να σου δανείσω τις 'Ακτίνες' να τις εγκαταστήσεις. Δεν κατάφερα να τις αντιγράψω. Να σαι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Kάνε… click στην επαγγελματική σου επιτυχία, με σπουδές Πληροφορικής στo ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

  Λ. Βουλιαγμένης 67 και Αχιλλέως 33, τηλέφωνο 210 9640117

  Ο… «θαυμαστός κόσμος» της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών εξελίσσεται και μεταλλάσσεται διαρκώς, δημιουργώντας γόνιμο έδαφος –ως προς την απορρόφηση στην αγορά εργασίας- για όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τις τεχνικές του computing, αλλά και τη διαχείριση των συστημάτων και δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών, και τις εφαρμογές των πολυμέσων και του Διαδικτύου. Εάν η ενασχόληση –σε επαγγελματικό επίπεδο- με την επιστήμη της Πληροφορικής σε ιντριγκάρει, τότε η επιλογή μίας από τις 9 ειδικότητες του Τομέα Πληροφορικής των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, μονόδρομο για την άμεση επαγγελματική σου αποκατάσταση και επιτυχία…

  Με μια άρτια καταρτισμένη ομάδα καθηγητών-καταξιωμένων επαγγελματιών στον κλάδο της Πληροφορικής, σε συνδυασμό με σύγχρονα εργαστήρια που διαθέτουν την πλέον σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, οι νέοι και νέες που θα επιλέξουν να σπουδάσουν στον Τομέα Πληροφορικής των ΙΕΚ ΞΥΝΗ λαμβάνουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση, που τους αναγάγει, μετά το πέρας των σπουδών τους, σε ικανούς, ανταγωνιστικούς επαγγελματίες στον εργασιακό στίβο.

  Παράλληλα, η καταλυτική συνδρομή των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, όχι μόνο αναφορικά με την πνευματική καλλιέργεια και εκπαίδευση των σπουδαστών μας, αλλά και όσον αφορά στην ανάδειξή τους ως επιτυχημένους επαγγελματίες, συνίσταται στη συμβολή του ΓΕΑΣ ΞΥΝΗ (Γραφείο Εργασίας Αποφοίτων-Σπουδαστών Ομίλου ΞΥΝΗ), το οποίο μετέρχεται όλων των ισχυρών συνεργασιών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ με μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου της Πληροφορικής -όπως η αλυσίδα καταστημάτων ΠΛΑΙΣΙΟ, τα καταστήματα PUBLIC, η αλυσίδα καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ, η εταιρεία ειδών Πληροφορικής Istorm, η TELEPERFORMANCE, η SINGULAR LOGIC, η HOL, τα MULTIRAMA, το STAR CHANNEL, η εταιρεία SARANTOPOULOS, η εταιρεία εφαρμογών Η/Υ ΑΣΤΡΟΝ, κ.ά- προκειμένου, σε επίπεδο φοίτησης, να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, και σε επίπεδο επαγγελματικής αποκατάστασης, να απορροφηθούν άμεσα στην αγορά εργασίας.

  Περίτρανη απόδειξη της σιγουριάς για το εργασιακό μέλλον, την οποία διασφαλίζουν στους αποφοίτους τους τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, είναι το στατιστικά αποδεδειγμένο ποσοστό ότι 1 στους 2 σπουδαστές μας εργάζεται στο αντικείμενο των σπουδών του, γεγονός που αντιπαραβάλλεται στα ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας των ημερών μας.

  «Υπόγραψε» την επαγγελματική σου καταξίωση και απόφυγε την «οδύσσεια» αναζήτηση θέσης εργασίας, επιλέγοντας μία από τις παρακάτω 9 ειδικότητες του Τομέα Πληροφορικής των ΙΕΚ ΞΥΝΗ:

  • Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
  • Τεχνικός Τεχνολογίας INTERNET
  • Τεχνικός Δικτύων Υπολογιστών
  • Τεχνικός Η/Υ και Ηλεκτρονικών Μηχανών Γραφείου
  • Τεχνικός Εφαρμογών Ιατρικής Πληροφορικής
  • Τεχνικός Διαχείρισης Συστημάτων & Υπηρεσιών INTERNET-INTRANET
  • Τεχνικός Προγραμ. Παιχνιδιών & Ψυχαγωγ. Εφαρμογών
  • Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα
  • Τεχνικός Συστημάτων Υπολογιστών

  Διαβαίνοντας το «κατώφλι» του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, το «ραντεβού» με την επαγγελματική επιτυχία είναι προδιαγεγραμμένο, καθώς φέρει την «υπογραφή» του μεγαλύτερου και πληρέστερου εκπαιδευτικού ομίλου στη χώρα μας.

  *Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές στα νέα τμήματα Οκτωβρίου 2012 και τις μοναδικές καλοκαιρινές προσφορές που ισχύουν, επισκεφθείτε μας ή επικοινωνήστε μαζί μας στις εγκαταστάσεις των ΙΕΚ ΞΥΝΗ:
  • Αθήνα: Πατησίων 31, τηλέφωνο 210 -5279500
  • Πειραιάς: Φίλωνος 39, τηλέφωνο 210 41 20714
  • Γλυφάδα: Λ. Βουλιαγμένης 67 και Αχιλλέως 33, τηλέφωνο 210 9640117
  • Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9, τηλέφωνο 2310 552406
  Ή επισκεφθείτε μας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: www.iek-xini.edu.gr και στο fb: www.facebook.com/iekxini

  ΑπάντησηΔιαγραφή