Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Για τον καινούργιο χρόνο κάνω ευχές και όνειρα...

* Δραστηριότητα: Χριστούγεννα!!!

Τεχνολογικά Εργαλεία: Power Point, Revelation Natural Art

Χρονική Περίοδος: Χριστούγεννα

Δραστηριότητα
Τα παιδιά με τη βοήθεια της δασκάλας τους δημιουργούν μια ηλεκτρονική παρουσίαση για τα Χριστούγεννα. Περιλαμβάνει τις ευχές και τα όνειρά τους για τον καινούργιο χρόνο, ηχογραφημένα αλλά και γραπτά με τα ίδια τους τα χεράκια, αλλά και...συνταγές μαγειρικής, ζωγραφιές, χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια.

Σκοπός-Στόχοι της Δραστηριότητας
Γενικότερος σκοπός μας είναι η ενεργοποίηση των παιδιών με την παιδαγωγική αξιοποίηση τεχνολογικών εκπαιδευτικών εργαλείων.

Στόχοι μας:
Η άυξηση του αυτοσυναισθήματος των παιδιών μέσω μια συμμετοχικής και ενεργούς διαδικασίας. Η χαρά και η ικανοποίηση μέσα από τις μουσικές, τα χρώματα και τα αρώματα των γιορτών. Η ενθάρρυνση, η καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης μέσα από εργαλεία έκφρασης και δημιουργικότητας.

Διδακτική διαδικασία
Συγκεντρώσαμε μαζί με τους μαθητές μας συνταγές από το διαδίκτυο με την υπογραφή του κυρίου...Μαμαλάκη. Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγραφίζουν χριστουγεννιάτικες εικόνες της φαντασίας τους με το λογισμικό Revelation Natural Art, τις οποίες αποθηκεύουμε στο φάκελο "Χριστούγεννα". Τραγουδάμε κάλαντα Χριστουγέννων, τα ηχογραφούμε και τα αποθηκεύουμε στο σκληρό μας δίσκο. Στη συνέχεια, τα παιδιά δουλεύουν σε ομάδες των δυο, μαζί με την ...υπολογίστρια δασκάλα τους. Τότε μας γράφουν πώς θέλουν να περάσουν τις ημέρες των γιορτών, τι θέλουν να τους φέρει ο άγιος Βασίλης, τι εύχονται και τι ονειρεύονται. Τα λόγια τους τα ηχογραφούμε. Κείμενα, ήχοι και εικόνες ενσωματώνονται στο λογισμικό παρουσίασης power point. Η παρουσίαση εκτυπώνεται, μια για κάθε παιδί, για κάθε εκπαιδευτικό, κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή και για το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου μας. Στο βιβλιοπωλείο τα ημερολόγια δένονται με σπυράλ και...ήρθε η ώρα να μοιράσουμε τα δώρα μας! Η υπολογίστρια, μαζί με δυο από τους μεγάλους μαθητές της, φορούν τις σκούφιες του Άγιου Βασίλη, παίρνουν το σάκο με τα ημερολόγια και τα μοιράζουν στις τάξεις! Η χαρά όλων ήταν διάχυτη παντού!

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!!

Η "υπολογίστρια" και οι μαθητές της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου