Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Η Ειρήνη του Αριστοφάνη συναντά την ειρήνη των άλλων ποιητών!

Το θεατρικό μας έργο διασκευάστηκε και σκηνοθετήθηκε από τη φιλόλογό μας την κυρία Πόπη Τσαλίκουσου.Η Ειρήνη του Αριστοφάνη έχει ένα πολύ σημαντικό ραντεβού: θα συναντήσει την ειρήνη του Ρίτσου μέσα από τα όνειρα των παιδιών, από το ζεστό γάλα και το ψωμί, από το χαμόγελο της μάνας. Θ΄ανασάνει διάπλατα όλος ο κόσμος με όλα τα όνειρά του. Θα συναντήσει και τον πόλεμο και θα δει τότε τη γή να έχει πονόλαιμο, όπως γράφει ο Μαρίνος. Μα υπάρχει ελπίδα, υπάρχει ασπιρίνη: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΣΤΕ ΕΙΡΗΝΗ!
Τα κουστούμια και τα πλακάτ ετοιμάζονται από τα ίδια τα παιδιά με τη βοήθεια της καλλιτεχνικής ομάδας του σχολείου μας, της κυρίας Μαίρης, του κύριου Νίκου και του κύριου Στέργιου. Η μουσική επιμέλεια γίνεται από την κυρία Ελισάβετ και τον κύριο Γιάννη, τους μουσικούς μας. Η κυρία Κατερίνα γράφει το θεατρικό στον υπολογιστή για να μάθουν τους ρόλους τους τα παιδιά. Όλοι θα βοηθήσουν, ο καθένας όπως μπορεί. Ο Τρυγαίος θα βάλει το χιτώνα του και θα φορέσει το ταγάρι του. Ο Ερμής με φτερά στους ώμους και στα πόδια θα λαμπυρίζει μέσα στη χρυσή στολή του. Ο Πόλεμος, τι άλλο, με στολή παραλλαγής και το γουδί του θα ταλαιπωρήσει την Ειρήνη μας με το λευκό χιτώνα της αγνότητας και της καθαρότητας. Και η Οπώρα θα δώσει την αίσθηση της φύσης με τον πράσινο χιτώνα της και το καπέλο της που θα ναι γεμάτο λαχταριστά φρούτα. Κι οι υπηρέτες με βρώμικους χιτώνες, πάντα θα παλεύουν για μα καλύτερη ζωή, υπηρετώντας τα αφεντικά τους...
Ο Παναγιώτης, ο Βύρωνας, ο Κώστας, η Ειρήνη και όλα τα παιδιά είναι σε εγρήγορση. Οι πρόβες δίνουν και παίρνουν δίπλα στο βουνό, στο μικρό παρκάκι...όπως τα αρχαία χρόνια μέσα στη φύση.
Καλή συνέχεια, παιδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου